Gammel bygning hos Valdresmusea.
Feler.
Rakfisk.

Kultur ved Danebu Kongsgaard

Danebu Kongsgaard ligger midt i vakre Valdres. Valdres byr ikke bare på nydelig natur, men også kultur og mat.


Valdresmusea

Valdresmusea omfatter Bautahaugen Samlinger (i Hedalen), Bagn Bygdesamling og Bagnsbergatn i Bagn, Gardbergfeltet i Slidre, Norsk Institutt for Bunad og Folkedrakt og Valdres Folkemuseum på Fagernes.

Les mer om Valdresmusea

Gammel bygning hos Valdresmusea
Barn som koser seg på valdresmusea
Aurdal Kirke
Gruppe av klassisk musikk utøvere

Festivaler og Konserter

I Valdres kan du dra på en eller flere av de mange små og store festivalene og konsertene som arrangeres gjennom hele året. Du finner alt fra musikkfestivaler som Sommersymfonien eller Hemsingfestivalen til matfestivaler som Rakfiskfestivalen. Alt i nydelige omgivelser.

Se oversikt over festivaler og konserter

Hemsingfestivalen

Hver vinter inviterer Hemsingfestivalen til intime møter med stor musikk. Det presenteres klassisk musikk på høyt internasjonalt nivå i samspill med lokale musikk- og kulturtradisjoner, og bys på en unik kombinasjon av natur- og musikkopplevelser.

Les mer om Hemsingfestivalen

Ragnhild Hemsing spiller violin i Aurdal Kirke
Eldbjørg Hemsing på fjellet med violin
Piano og opera Aurdal Kirke
Piano og cello Aurdal Kirke

Sommersymfonien

Valdres sommersymfoni er en av Norges ledende klassiske kammermusikkfestivaler og presenterer hvert år noen av verdens fremste klassiske utøvere i idylliske omgivelser som låver, (stav)kirker eller ute i den vakre Valdresnaturen, og får oppleve varme og inspirerende møter med klassisk musikk.

Les mer om Sommersymfonien

Rakfiskfestivalen

Festivalen byr på nydelig rakfisk og annen lokalmat, god drikke, musikkopplevelser og, ikke minst, massevis av morsomme minner. Om du er glad i mat, mennesker og god stemning er dette den riktige festivalen for deg.

Les mer om Rakfiskfestivalen

Rakfisk
Rakfiskrull
Piltingsrud Gård om vinteren
Siri og Rasmus viser frem produktene sine på Piltingsrud Gård

Piltingsrud Gard

Ved et gårdsbesøk på Piltingsrud Gard kan man oppleve nærkontakt med dyr, kulturarv og god mat. Gården er spesielt kjent for å levere nydelig langtidsmørnet kjøtt fra grasfôra Aberdeen Angus. Dette kjøttet får du også i restuaranten til Danebu Kongsgaard.

Les mer om Piltingsrud Gard