Kultur ved Danebu Kongsgaard

Danebu Kongsgaard ligger midt i vakre Valdres. Valdres byr ikke bare på nydelig natur, men også kultur og mat.


Valdresmusea

Valdresmusea omfatter Bautahaugen Samlinger (i Hedalen), Bagn Bygdesamling og Bagnsbergatn i Bagn, Gardbergfeltet i Slidre, Norsk Institutt for Bunad og Folkedrakt og Valdres Folkemuseum på Fagernes.

Bilde av valdresmusea.no

Festivaler og Konserter

I Valdres kan du dra på en eller flere av de mange små og store festivalene og konsertene som arrangeres gjennom hele året. Du finner alt fra musikkfestivaler som Sommersymfonien eller Hemsingfestivalen til matfestivaler som Rakfiskfestivalen. Alt i nydelige omgivelser. Rakfiskfestivalen er en av de meste kjente festivalene i Valdres. Siden 1993 har denne festivalen sørget for unike møter mellom norsk matkultur og publikum.

Piltingsrud Gard

I Fønhus' rike, der øst møter vest, litt nord for Ringerike, i Valdres, finner du Piltingsrud gard. Mellom elva og skogen ligger de store bygningene rundt tunet som de har gjort i hundrevis av år. Piltingsrud vil være en kulturbærer av de historiene som knytter seg til eiendommen, drifta og en del av det håndverket som var en naturlig del av gården fra noe tid tilbake. Ved et gårdsbesøk på Piltingsrud Gard kan man oppleve nærkontakt med dyr, kulturarv og god mat. Gården er spesielt kjent for å levere nydelig langtidsmørnet kjøtt fra grasfôra Aberdeen Angus. Dette kjøttet får du også i restuaranten til Danebu Kongsgaard

Bilde av valdresmagasinet.com