Bryllup på Danebu Kongsgaard

Et bryllup er en kjærlighetserklæring mellom to mennesker som elsker hverandre. Det er en dag man ikke får igjen - derfor skal alt være perfekt for dere.

Bryllupet skal være en lykkelig og uforglemmelig dag som skaper minner for livet - og det er dette vi på Danebu Kongsgaard brenner for. Gjennom tett samarbeid, gjennomført planlegging, fantastisk mat og drikke, og en magisk beliggenhet, skaper vi sammen deres drømmebryllup.

Vi gleder oss til å være med dere på denne reisen!

En forenklet bryllupsplanlegging!

Det ligger mye planlegging og logistikk bak et drømmebryllup. Mange detaljer skal klaffe og da kan det være godt å støtte seg på noen som har erfaring. Vi på Danebu Kongsgaard hjelper dere gjerne med bryllupsplanleggingen. Sammen skreddersyr vi deres drømmebryllup.

Bilde av Photostudio - Tomaszewicz

Vi tilbyr

 • Planlegging av bryllupshelgen.
 • Et nyrenovert hotell (store deler).
 • Tilpassing av lokaler og valg av bordoppsett.
 • Anbefaling og prøvesmaking av menyer og drikke til maten.
 • Fantastisk mat, laget av lokale råvarer.
 • Erfarne og dyktige servitører og kokker.
 • Flott bestikk, glass, tallerkener, stoffservietter.
 • Annet det er hyggelig å pynte med.
 • Praktiske tips og råd om dekorering og pynting.
 • Tips og råd til blomster, bakeri og fotograf.
 • Praktisk info

  Overnatting

  Hotellet har 32 rom med totalt 96 sengeplasser. Det er muligheter for leie av ekstra sengeplasser i området.

  Selskap

  Kapasitet i spisesal og festsal for opp til 115 gjester, men ideelt er antallet mellom 70 og 90. Tar ikke imot bryllup med færre enn 60 gjester.

  Utsjekk

  Utsjekk er i utgangspunktet kl. 12.00. Om ønskelig tilbyr vi også sen utsjekk.

  Skjenketid

  Skjenkebevilgning frem til kl. 02.00 i alle områder.

  Jotunsyn

  Dersom dere ønsker å fortsette festen utover skjenketiden, har vi en egen liten hytte som kan leies til dette.

  Teknisk utstyr

  Det er en projektor i spisesalen og i festsalen. I tillegg er det en TV i peisestuen som kan kobles til datamaskiner osv. Høytalere kan leies.

  Prosessen

  1. Ta kontakt

  Send oss en mail eller ring oss så setter vi opp et uforpliktende møte. Her snakker vi mer om bryllup hos oss og sjekker kjemien. Med en så viktig dag, er det viktig at kjemien stemmer.

  2. Priser

  Dere mottar et estimert prisoverslag.

  3. Bestemmelse

  Så snart dere har bestemt dere for at Danebu Kongsgaard er det perfekte stedet for deres bryllup, bookes dere inn på avtalt dato.

  4. Planlegging starter

  Ca 6 mnd i forveien starter sakte, men sikkert planleggingen av den store begivenheten.

  Bilde av Fotograf Christine Stokkebryn

  5. Prøvesmaking

  Ca 2-6 mnd før bryllupet, er det tid for prøvesmaking. Da smaker dere på 2x forretter, hovedretter og desserter sammen med vinanbefalinger fra oss. Vi tar da også et lengre planleggingsmøte.

  6. Kjøreplan

  Vi jobber mot ferdig kjøreplan. Vi mottar gjesteliste og annen info fra dere. Kjøreplan ferdigstilles og alt er klart for et strålende bryllup.

  7. Bryllupet

  Dere ankommer hotellet og sammen går vi gjennom de siste forberedelsene. Bordene skal pyntes og bordplan ferdigstilles. Snart kommer gjestene og det hele er i gang. Et vakkert bryllup kan starte.

  8. Etter bryllupet

  En minnerik helg nærmer seg slutten. Dere og alle gjestene reiser hjem med et stort smil om munnen. Det har vært en fantastisk helg med god mat og drikke, og ikke minst en stemning uten like.

  Mat & Drikke

  Mat og drikke setter et stort preg på opplevelsen av bryllupet og er derfor en viktig del av feiringen.

  På Danebu Kongsgaard serverer vi mat av ypperste kvalitet basert på lokale råvarer. Kvaliteten forblir den samme - like bra på prøvesmakingen som under bryl- lupsmiddagen.

  Alle gjestene blir servert omtrent samtidig og alle får varm mat. Vi anbefaler også vin som passer godt til mat- en slik at dere får den beste mulige smaksopplevelsen.

  Vår dyktige kjøkkensjef fokuserer på gode og rene smaker og er svært erfaren innen lokale råvarer. Alt som serveres fra hans kjøkken både smaker og ser fantastisk ut.

  Gjør ditt bryllup uforglemmelig med fantastisk mat og drikke!

  Seremonier

  Vakre omgivelser

  Valg av vielse er viktig for å skape en ramme rundt bryllupet som føles riktig – enten det er i en kirke eller som en alternativ vielse.

  Kirke

  Valdres består av seks kommuner, og her er det mange kirker. Enten man ønsker å gifte seg i en fjellkirke, en “klassisk” kirke, en stavkirke eller i et glasskapell, tilbyr Valdres uendelige muligheter.

  Alternativ vielse

  Alternative vielser gir muligheten til å si ja på det stedet som betyr mest for dere, enten det er på et hyggelig sted på hotellet eller kanskje på en familiehytte eller fjelltopp. Vi har blant annet erfaring med holistiske- og humanetiske vielser

  Bilde av Fotograf Christine Stokkebryn

  Bilde av Fotograf Christine Stokkebryn

  Naturlige omgivelser

  Naturen og utsikten rundt Danebu Kongsgaard er unik og skaper en perfekt ramme rundt bryllupet uansett om dere ønsker å gifte dere om vinteren, sommeren eller på høsten.

  Den hvite snøen og den stjerneklare himmelen om vinteren skaper en mystikk og hyggelig atmosfære til bryllupet. Om sommeren varer kveldene evig og underholdning eller alternativ vielse kan lett ordnes til ute. Den grønne scenen med fargerike detaljer og det yrende livet i fjellet skaper en flott ramme. De varme, vakre fargene om høsten komplimenterer enhver brudekjole og skaper lune omgivelser. Man får nydelige bilder og en koselig atmosfære.

  På Danebu Kongsgaard kan dere feire kjærligheten på deres favorittårstid.

  Bryllupet fra fredag til søndag

  Av erfaring har vi lært at bryllupet bør vare fra fredag til søndag. Gjestene kan bli kjent med hverandre og man får en avslappet og hyggelig start på bryllupsfeiringen. I tillegg er det alltid hyggelig å se kjente fjes i bryllupet dagen etterpå.

  For å bryte isen på fredagkvelden, er ofte Kahoot eller andre leker en hyggelig aktivitet. Da har gjestene det morsomt sammen og det er lett å bli kjent.

  Bilde av Photostudio - Tomaszewicz

  Tips: Bestill i god tid

  Det er viktig å bestille lokaler i god tid før bryllupet slik at dere får sikret dere det riktige stedet på den dagen dere ønsker å gifte dere. Det kan være lurt å bestille lokaler rundt ett til halvannet år i forveien.

  Så snart lokaler er bestilt, kan det være lurt å bestemme type vielse. Dersom kirke ønskes, bør dette også bookes i god tid. Deretter bør både fotograf, baker av bryllupskake og blomsterleverandør bookes. Disse blir fort opptatt, så det er lurt å sikre seg de dere helst ønsker en god tid i forveien. Vi på Danebu Kongsgaard har flere kontakter og hjelper dere gjerne med å finne de riktige hjelperne.

  Design deres drømmebryllup

  Bryllupet er en av livets viktigste dager og det er derfor viktig at det blir perfekt! Vi er alle forskjellige og hva som er riktig for noen er ikke nødvendigvis riktig for andre. Derfor er alle bryllup på Danebu Kongsgaard skreddersydd slik at dere får det bryllupet dere ønsker dere.

  Sammen skaper vi deres drømmebryllup.

  Velkommen til oss!

  Bilde av Fotograf Christine Stokkebryn

  Referanser

  "Kvelden var perfekt! Danebu Kongsgaard må være den fineste plassen å feire sin største dag."

  Lene & Kjetil

  "Danebu Kongsgaard er det perfekte stedet for et eventyrbryllup! Vi har følt oss godt ivaretatt hele veien og kunne ikke vært mer fornøyde med stedet, personalet og omgivelsene."

  Ida & Erlend

  "Danebu var det perfekte sted for bryllupet vårt, nydelig natur og omgivelser, fantastisk mat og personale med full kontroll slik at vi kunne nyte den store begivenheten"

  Sverre og Marion

  Partnere