Interiøret på Danebu Kongsgaard

Danebu Kongsgaard har i begynnelsen av 2020 vært igjennom en prosess med hva stedet skal være i fremtiden for å gi de gode gjesteopplevelsene. Det er utarbeidet en ny visuell profil og en oppgradering av hotellet er en del av dette. I denne prosessen har det vært svært viktig å ta vare på både historien og «sjelen» til stedet, samtidig som stedet skal møte dagens krav til estetikk og komfort. Vi har derfor nå renovert store deler av hotellet. Peisestua og spisestua sto klare 19. juni, biblioteket og 16 av rommene sto klare 20. juli, og de 16 siste rommene blir helt klare litt etter litt.

Interiørdesigneren

Det flotte interiøret på Danebu Kongsgaard er utarbeidet av den dyktige interiørdesigneren, Christine Fikseaunet. Hun har skapt en lun og hyggelig atmosfære slik at hotellet føles som en forlengelse av egen hytte.

Et perfekt sted å lande og lade

På Danebu Kongsgaard opplever du at skuldrene senker seg. Stillheten, fargene og luften gir ro til å tenke de lange tankene og ha de gode samtalene. Du nyter ikke bare nydelige matspesialiteter basert på lokale råvarer, du nyter også omgivelsene rundt deg. Sansene dine våkner og batteriene lader.

Peisestua

Peisestua er vårt favorittrom. Det er et sted man får lyst til å være. Skuldrene senkes i det man blir møtt av den lune og innbydende atmosfæren i dette rommet. Peisen og stearinlysene er tent og bakgrunnsmusikken er behagelig. Man nyter de gode samtalene kanskje over noe godt å drikke og spise.

Restauranten

En smaksopplevelse betyr ikke bare god mat, det er totaliten av opplevelsen med mat, service og omgivelsene. Smaksløkene skal bli stimulert. Omgivelsene skal være behagelige og skape en intim atmosfære slik at de gode samtalene blir vekket. Du skal føle at du blir tatt vare på. Det er dette vi ønsker å skape i restauranten vår.

Biblioteket

Av og til ønsker vi bare å lene oss tilbake og nyte stillheten. Kanskje med en god bok? I biblioteket får du akkurat dette. Med fyr i peisen og nydelig utsikt kan du virkelig finne stillheten og roen til å lade opp batteriene dine.

Nyfløyen

Morgenstund har gull i munn. Med morgensola som skinner inn gjennom rutene med lune, naturlige omgivelser, skaper sittegruppen i nyfløyen en avslappende morgen.

Soverom

Det er behagelig å komme inn på rommet. Det er et fristed der du kan koble ut. Fargene er lune og naturomgivelsene utenfor trekker inn i rommet som et maleri. Badet er delikat og har en flott regndusj og varmt lys. Det er et flott sted å våkne med nye krefter.