Interiøret på Danebu Kongsgaard

Danebu Kongsgaard har i begynnelsen av 2020 vært igjennom en prosess med hva stedet skal være i fremtiden for å gi de gode gjesteopplevelsene. Det er utarbeidet en ny visuell profil og en oppgradering av hotellet er en del av dette. I denne prosessen har det vært svært viktig å ta vare på både historien og «sjelen» til stedet, samtidig som stedet skal møte dagens krav til estetikk og komfort. Vi har derfor nå renovert store deler av hotellet.

Interiørdesigneren

Det flotte interiøret på Danebu Kongsgaard er utarbeidet av den dyktige interiørdesigneren, Christine Fikseaunet. Hun har skapt en lun og hyggelig atmosfære slik at hotellet føles som en forlengelse av egen hytte.

Et perfekt sted å lande og lade

På Danebu Kongsgaard opplever du at skuldrene senker seg. Stillheten, fargene og luften gir ro til å tenke de lange tankene og ha de gode samtalene. Du nyter ikke bare nydelige matspesialiteter basert på lokale råvarer, du nyter også omgivelsene rundt deg. Sansene dine våkner og batteriene lader.

Peisestua

Peisestua er vårt favorittrom. Det er et sted man får lyst til å være. Skuldrene senkes i det man blir møtt av den lune og innbydende atmosfæren i dette rommet. Peisen og stearinlysene er tent og bakgrunnsmusikken er behagelig. Man nyter de gode samtalene kanskje over noe godt å drikke og spise.

Restauranten

En smaksopplevelse betyr ikke bare god mat, det er totaliten av opplevelsen med mat, service og omgivelsene. Smaksløkene skal bli stimulert. Omgivelsene skal være behagelige og skape en intim atmosfære slik at de gode samtalene blir vekket. Du skal føle at du blir tatt vare på. Det er dette vi ønsker å skape i restauranten vår.

TV-stua

Av og til ønsker vi bare å lene oss tilbake, slappe av, spille spill, snakke sammen eller se litt på TV. I TV-stua kan du gjøre alt dette. Med fyr i peisen og nydelig utsikt kan du virkelig slappe av og lade opp batteriene dine med det som gjør at du finner roen.

Biblioteket

Det er utrolig deilig å lese en god bok. Det er enda bedre om det da er rolig og hyggelig rundt deg. I biblioteket får du landet ordentlig med en god bok i omgivelser som gir deg følelsen av å sitte på hytta. Kanskje du også finner noe du ønsker å lese i bokhyllene våre?

Frokostsalen

Frokostsalen er et utrolig hyggelig rom som stimulerer til samtale. Akkurat som ved kjøkkenbordet hjemme, samles man rundt et stort bord i komfortable stoler og kjøkkensofa for den gode samtalen. Frokostsalen brukes sjelden til frokost, men vi har valgt å beholde navnet da det var her frokost på Kongsgaarden var før.

Konferansesalen

Det skal også være hyggelig å komme på konferanse på Danebu Kongsgaard. Med fyr i peisen, stearinglys og behagelig lyssetting, strømmer kreativiteten og dialogen inn. Plutselig blir resultatene noe helt annet.

Soverommene

Det er behagelig å komme inn på rommet. Fargene er lune og naturomgivelsene utenfor trekker inn i rommet som et maleri. Det er et fristed der du kan koble ut. Badet er delikat. Det er et flott sted å våkne med nye krefter. Hyttefølelsen blomstrer. Det er ikke TV på noen av soverommene, men det er svært bra internett på alle områder på hotellet.

Superior Dobbeltrom

Vi har 16 Superior Dobbeltrom. Rommene har store og flotte bad, egen gang, skrivebord, kaffemaskin, kosekrok og utsikt mot Jotunheimen, Vang og Hemsedal. Noen har dobbeltseng, andre har twin beds. Det er lov med hund på 5 av disse rommene. Sist pusset opp sommeren 2020.

Standard Suite

Vi har 1 standard suite som har utsikt mot Hemsedal, Jotunheimen og Vang. Suiten har oppgradert interiør, dobbeltseng, sofa (sovesofa), skrivebord, god stol, kaffemaskin og mindre, men delikate bad. De ligger helt nær fellesområdene. Sist pusset opp desember 2020.

Standard dobbeltrom pluss

Vi har 3 standard dobbeltrom pluss med utsikt mot Borggården. Suitene har dobbeltseng, sofa (sovesofa), skrivebord, kaffemaskin og mindre, men delikate bad. De ligger helt nær fellesområdene. Sist pusset opp desember 2020.

Standard Dobbeltrom

Plass til 1-2 gjester i våre 10 standard dobbeltrom. Rommene har skrivebord og mindre, men delikate bad. Noen av rommene har dobbeltseng og andre har twin beds. Seks av rommene har utsikt mot Jotunheimen, Vang og Hemsedal. Fire har utsikt mot Borggården. Sist pusset opp desember 2020 og mai 2021.

Køyesengrom

Plass til 1-3 gjester i våre 2 køyesengrom. Nederste seng er 120cm, øverste er 90cm. Rommene har skrivebord og mindre, men delikate bad. Ett av rommene har utsikt mot Jotunheimen, Vang og Hemsedal. Det andre har utsikt mot Borggården. Pusset opp juni 2020 og mai 2021.

Bærekraft

Bærekraft har vært et viktig tema under oppgraderingene. Vårt ønske var å benytte så bærekraftige materialer og tekstiler som overhode mulig.

Alle bord i restauranten er derfor laget av gjenbrukte låvevegger. Bordene er produsert av Drivved. Drivved har også restaurert en gammel skiheis, som nå henger i resepsjonen, og laget den ene bokhyllen i biblioteket.

I tillegg er sengetepper og pynteputer på rommene laget av resirkulert ull. Disse tekstilene er laget av House of Good People. House of Good People ønsker å bidra til bærekraftige produkter med ærlige og transparente linjer. Deler av omsetningen er med på å løfte mennesker, særlig kvinner, som på en eller annen måte har havnet i en vanskelig situasjon.

Vi har også gjenbrukt en god del møbler. Enkelte møbler har vært i vertskapets familie i generasjoner. Andre møbler sto tidligere på hytta til hotellets eier. Flere møbler har også kun blitt trukket om slik at de får et nytt liv.