Interiøret i Peisestua.
Interiøret i Restaurnten.
Interiøret i resepsjonen og frokostsalen.

Interiøret på Danebu Kongsgaard

Danebu Kongsgaard har siden i begynnelsen av 2020 vært igjennom en stor utvikling og fremstår nå som et hyggelig boutiqe hotell med personlig preg og unik stil og atmosfære. Gjennom denne utviklingen har det vært svært viktig å ta vare på både historien og «sjelen» til stedet, samtidig som stedet skal møte dagens krav til estetikk og komfort.

Interiørdesigneren

Det flotte interiøret på Danebu Kongsgaard er utarbeidet av den dyktige interiørdesigneren, Christine Fikseaunet. Hun har skapt en lun og hyggelig atmosfære slik at hotellet føles som en forlengelse av egen hytte.

I oktober 2022 ble hun omtalt som en av verdens beste interiørdesignere i the Andrew Martin Interior Design Review vol. 26 - ofte omtalt som bibelen innen interiørdesign eller som interiørdesignets Oscar utdeling. Omtalen kom som følge av bilder fra hennes eget tidligere hjem og fra Danebu Kongsgaard. Det ligger 4 av disse bøkene rundt omkring på hotellet.

I høstnummeret i 2021 fikk Danebu Kongsgaard en 16 siders omtale i Interiørmagasinet.

Vertskapet på Danebu Kongsgaard

Resepsjonen

Det er så hyggelig å komme inn i resepsjonen. Du blir møtt av gledelige farger og smilende personale. Vi ønsker deg velkommen, viser deg til rommet og gir deg gjerne en omvisning i vårt hyggelige hotell.

Interiøret i resepsjonen

Peisestua

Peisestua er vårt favorittrom. Det er et sted man får lyst til å være. Skuldrene senkes i det man blir møtt av den lune og innbydende atmosfæren i dette rommet. Peisen og stearinlysene er tent og bakgrunnsmusikken er behagelig. Man nyter de gode samtalene kanskje over noe godt å drikke og spise.

Interiøret i Peisestuan mat- & vinbar

Restauranten

En smaksopplevelse betyr ikke bare god mat, det er totaliten av opplevelsen med mat, service og omgivelsene. Smaksløkene skal bli stimulert. Omgivelsene skal være behagelige og skape en intim atmosfære slik at de gode samtalene blir vekket. Du skal føle at du blir tatt vare på. Det er dette vi ønsker å skape i restauranten vår.

Interiøret i Kongsgaard Restauranten

Frokostsalen

Frokost er dagens viktigste måltid. Da er det ekstra hyggelig å komme til vår frokostsal. Lysene er tent, det er behagelig bakgrunnsmusikk og morgenlyset strømmer inn gjennom vinduene. Her kan du lene deg tilbake i gode møbler, nyte en kopp kaffe og bli servert en frokost basert på hjemmelagd mat og lokale råvarer.

Interiøret i Frokostsalen

TV-stua

Av og til ønsker vi bare å lene oss tilbake, slappe av, spille spill, snakke sammen eller se litt på TV. I TV-stua kan du gjøre alt dette. Med fyr i peisen og nydelig utsikt kan du virkelig slappe av og lade opp batteriene dine med det som gjør at du finner roen.

Interiøret i TV-stua

Biblioteket

Det er utrolig deilig å lese en god bok. Det er enda bedre om det da er rolig og hyggelig rundt deg. I biblioteket får du landet ordentlig med en god bok i omgivelser som gir deg følelsen av å sitte på hytta. Kanskje du også finner noe du ønsker å lese i bokhyllene våre?

Interiøret i biblioteket

Konferansesalen

Det skal også være hyggelig å komme på konferanse på Danebu Kongsgaard. Med fyr i peisen, stearinglys og behagelig lyssetting, strømmer kreativiteten og dialogen inn. Plutselig blir resultatene noe helt annet.

Interiøret i konferansesalen

Bærekraft

Bærekraft har vært et viktig tema under oppgraderingene vi gjorde mellom 2020 og 2022. Vårt ønske var å benytte så bærekraftige materialer og tekstiler som overhode mulig gjennom gjenbruk, ombruk og resirkulering.

Alle bord i restauranten er laget av gjenbrukte låvevegger. Bordene er produsert av Drivved. Drivved har også restaurert en gammel skiheis, som nå henger i resepsjonen, og laget den ene bokhyllen i biblioteket.

I tillegg er sengetepper og pynteputer på rommene laget av resirkulert ull. Disse tekstilene er laget av House of Good People. House of Good People ønsker å bidra til bærekraftige produkter med ærlige og transparente linjer. Deler av omsetningen er med på å løfte mennesker, særlig kvinner, som på en eller annen måte har havnet i en vanskelig situasjon.

Vi har gjenbrukt en god del møbler. Enkelte møbler har vært i vertskapets familie i generasjoner. Andre møbler, lamper og dekorasjon kommer fra en tidligere hytte til hotellets eier. Vi har blitt donert bord, klokke, stoler m.m. fra naboene våre. Bordene i TV-stua har vi handlet brukt. Flere møbler har også kun blitt malt eller trukket om slik at de får et nytt liv. Det lille vi handlet nytt skulle helst være av gjenbrukte eller resirkulerte materialer eller av så bærekraftige materialer som mulig.

Det var lite interiør vi ikke tok med oss videre. Dette interiøret fikk et nytt liv på café Husfliden i Fagernes.

Resirkulerte tekstiler