Stier på Aurdalsåasen.
Mann på sykkel på vei ned sti.
sykkel og sti.

Sykling rundt Danebu Kongsgaard

Valdresfjellene byr på fantastiske sykkelturer. Fra dørstokken til Danebu Kongsgaard kan du blant annet sykle en flott sykkeltur til Kruk.


BLÅ A: AURDAL-KRUK 23 KM, VARIGHET: T/R 2-4 TIMER
Langs stølsveger går det blåmerket sykkelløype mellom Danebu og Nythun. Lett kupert, hvor hele eller deler av løypa kan brukes. Vær obs ved Skaveldslette. Her er det en fin nedoverbakke som man får god fart i, etter noen hundre meter ta skarpt av til høyre. Følg med på kartet.Guidet sykling med Valdres Rides


Om du kunne tenke deg en guidet stisykkeltur, anbefaler vi Bike Beitostølen / Valdres Rides. Valdres Rides er moderselskapet til Bike Beitostølen, og tilbyr guiding og instruksjon i hele Valdres. De arrangerer kurs og turer for alle nivåer, men holder seg stort sett i terrenget og på skogs- og fjellstier. Det er en fordel med en fulldempet sykkel, men har du en hard tail og er komfortabel med den er det like bra! Om du ønsker å sykle eller å bli bedre på sykling med utgangspunkt i Aurdal (Danebu Kongsgaard), Vaset, Leira eller Fagernes, tilbyr de guidede turer, instruksjon og shutteling der det måtte passe deg.


Les mer om turer, Valdres Rides og mer her.Bli med på Guidet sykling fra Danebu til Leira!

Når:
torsdag, fredag, lørdag og søndag, sommer/høst.

Oppmøte:
kl. 10:00 på Danebu Kongsgaard

Varighet:
ca 3,5 timer.

Nivå:
Bør beherske rødt, men er dere flere som har syklet blå gradering så ta kontakt med Valdres Rides, så kan man finne løsninger.

Beskrivelse:
Guiden møter dere på Danebu og dere sykler/dytter opp til Binnhovdknatten. Derfra begynner nedfarten i retning Leira. Her blir det mye fin flyt og litt tråkking og noe teknisk innimellom, før dere kommer ut på grusvei. Etter 500 meter på grus tar dere inn på en av de fineste flytstiene Nord-Aurdal har å by på, som tar dere ned til Leira sentrum. Herfra blir dere shuttlet (med sykler) opp til Danebu, en dusj, og afterbike! (i den rekkefølgen dere selv ønsker).

Guide:
Guide er Ole Richard Stokke fra Valdres Rides/Bike Beitostølen AS. Han er sertifisert NMIG- sykkelguide og instruktør, og sørger for en trygg og hyggelig tur!

Pris:
Dersom du bor på Danebu Kongsgaard får du gjestepris på Kr 1100,- inklusive shutteling tilbake til hotellet.

Antall:
Minst 2 deltakere, maks 7.


For booking, kan du enten spørre i resepsjonen hos oss eller booke direkte hos Bike Beitostølen her.


Les mer om turer, Valdres Rides og mer her.