Kortreist mat og minimalt matsvinn
Vi brenner for lokalmat, og Valdres er en ekte matregion. Våre matskatter inkluderer rakfisk, kurv, setersmør og rein fra Jotunheimen, i tillegg til oster i verdensklasse, kjøtt av høy kvalitet, innlandsfisk og lokalt øl. Produsentene våre vektlegger dyrevelferd og håndverkskvalitet, og vi er stolte av å dele disse unike smakene med våre gjester.
I restauranten serverer vi en daglig 3-retters meny, basert på sesongens beste råvarer. Fleksible menyer lar oss støtte små produsenter og redusere matsvinn. Også i Peisestuen Mat- og Vinbar planlegges menyene nøye for maksimal utnyttelse av råvarene.
Kjøkkenet vårt lager alt fra bunnen av – brød, focaccia, sauser, dressinger og mer. Vi røyker, sylter og graver selv, og kraften til sausene koker vi i opptil syv dager med lokalt kraftbein. Dette gir ekte, rike smaker og spennende råvarekombinasjoner.
Frokosten er tilpasset for å minimere matsvinn, samtidig som den gir en fantastisk opplevelse. Vi serverer en klassisk norsk søndagsfrokost med lokale oster, skinker, hjemmebakt brød og egenprodusert syltetøy. Tilbakemeldingene har vært strålende, og matsvinnet er minimalt.
Vårt langsiktige mål er mer lokal verdiskapning og null matsvinn.