Sommersymfonien 2022


Festivalen gleder seg til å nok en gang invitere musikkelskere til Valdres!

Som i fjor er festivalen sentrert rundt to helger; i år blir det 17.-19.juni og 23.-27.juni. Spesielt for i år er at 2022 markerer begynnelsen på “det grønne skiftet” for festivalen. Dette handler både om en bærekraftig avvikling og om kunstneriske valg. Gjennom musikken og i møte med publikum reflekterer vi rundt vår rolle som naturens beskytter. Valdres Sommersymfoni ønsker å bidra til engasjement og handlekraft på naturens vegne!
En festival med viktige teamer


Første festivalhelg har overskriften “Idyll og Avgrunn” - en tittel som kan forstås på flere måter. Det er både en universell tematikk som dreier seg om livets skjørhet, og ikke minst handler det om hvordan klimaendringer kan ta oss fra idyll til avgrunn dersom vi ikke tar grep.

Andre helg har fått tittelen "Det grønne skiftet" og setter fokus på artsmangfold, gjenbruk, miljøvennlige reiser med mer.

Festivalen byr på fortidens mesterne som Schubert, Strauss og Tsjaikovskij side om side med nåtidens komponister. Barokksolistene gir oss et humoristisk innblikk i 1700-tallets drikkeviser med Alehouse Sessions. Årets festivalkomponist, latviske Pēteris Vasks, er representert i flere konserter og vil være tilstede i Valdres for å dele innsikt i sitt musikalske univers. Det blir en symboltung konsert på brannstasjonen med Skjebnesymfonien og “Songs of the Sky” som bygger på ukrainske og svenske folkemelodier. Festivalen viser med dette sin solidaritet med Ukraina som bokstavelig talt står i brann i disse dager. Med konserten "Da Capo" på Revling gård setter vi fokus på verdien av gjenbruk av både klær og musikalsk materiale.

Publikum kan ellers glede seg til kunstutstilling, stølsvanding, byvandring og lokale delikatesser. Som alltid er utøverne i verdensklasse og årets navn inkluderer blant andre Guro Kleven Hagen, Jakob Koranyi, Peter Friis Johansson, Marianna Shirinyan, Eivind Ringstad, Christian Ihle Hadland, Jennifer Stumm og Daniel Rowland.


Få 10% rabatt på festivalpass ved bruk av promokode "hotelldeal2022".Nyt nydelig mat og overnatting i vakre omgivelser under festivalperioden


Besøk oss her på Danebu Kongsgaard under festivalen for nydelige matopplevelser basert på lokale råvarer og for opphold i vakre omgivelser.

Vi har ledige rom for overnatting mellom 17. juni og 24. juni med fantastike turer rett på dørstokken.

Få 10% rabatt på overnatting mellom 16. juni og 24. juni ved bruk av promokode "SommerDeal2022".