Lande & Lade

På fjellet finnes det en ro du sjelden opplever i byen. Og på Danebu Kongsgaard finnes det en ro og en atmosfære du sjelden opplever på andre fjellhotell. Valdresfjellene byr ikke bare på et vakkert ytre, men gjør også noe med ditt indre. Stillheten, luften og fargene gir ro til å tenke de lange tankene. Og lese de tykke bøkene. På kjøkkenet tilbereder kokkene lokale matspesialiteter med smak av naturen du har rundt deg. Danebu er et sted å lande og et sted å lade. Når blåtimen senker seg, har skuldrene gjort det for lengst. Ta en tur ut og se på stjernehimmelen før du sovner. Ikke bli overrasket hvis du våkner som et nytt menneske.
Velkommen til gards.

Historie

Danebu Kongsgaard var opprinnelig en folkegave fra Norge til Danmark som takk for hjelpen etter krigen. Initiativtaker var Aftenpostens daværende redaktør P. Chr. Andersen, som fremsatte tanken om en pengeinnsamling til dette formål rett etter andre verdenskrig. Skiforeningen tok ideen videre ved sin formann Lauritz Schmidts initiativ og startet en landsomfattende innsamlingsaksjon på Danmark sin grunnlovsdag. Denne ble en fantastisk suksess med tusenvis av små og store bidrag. Allerede i august 1945 kunne Skiforeningen overrekke gavebrevet på den såkalte «Danskehytten» til Dansk Idræts-Forbund.

Det var arkitekt H. Astrup som sammen med oberst Bloch-Hansen fant en praktfull utsiktstomt på toppen av Aurdalsåsen i Valdres. Etter en arkitektkonkurranse som ble vunnet av Esben Poulsson ble Danebu oppført i årene 1947-50. Danebu Kongsgaard kunne endelig åpne dørene for gjester 16. desember 1950.

Teamet av medarbeidere

Vi er så heldige at vi har et utrolig flott team av medarbeidere. Hovmester Attila har full kontroll på restauranten og helt rå på selskap. Rimante står for vaktlister, renholdsrutiner og "to do lister". Hun har også et fantastisk smil og er alltid like hyggelig å møte i restauranten. Patrick og Silje er vårt nye event team. Med Patrick i spissen, får du en hyggelig, betryggende og morsom planlegging av ditt arrangement hos oss. Marius er vår dyktige kjøkkensjef. Han er opptatt av å bruke lokale råvarer, men på helt nye måter. Han elsker å skape, og det merker man på de flotte menyene og smaksopplevelsene som følger. Med seg på kjøkkenet har han Ron, Mats og Knut Ivar. Ron kommer ifra Nederland. Han elsker å lage mat fra bunnen av med kortreiste råvarer. Mats er nyutdannet og allerede svært dyktig. Maten han serverer ser ut som kunst. Knut Ivar er frokostkokk og lager de herligste frokoster. Han er også en dyktig baker. Nina og Anne-Birthe er våre hyggelige resepsjonister som møter deg med et varmt smil når du kommer på besøk til oss. Ioana er vår effektive oppvasker. Hun passer på at kjøkkenet og caféen har nok glass, bestikk og tallerkner slik at vår nydelige mat og drikke kan bli servert til deg. Driverparet vårt består av Pascal og Malene. Les mer om dem under.

Driverpar

Driverparet på Danebu Kongsgaard er tyske Pascal Gross og norske Malene Tuv Sandvik. Etter å ha bodd noen år i England og i Tyskland, flyttet de til Danebu Kongsgaard i januar 2020 for å bli med på utviklingen av denne fjellperlen. Sammen med det fantastiske teamet av medarbeidere og lidenskap for reiseliv og service, er deres visjon å få Danebu Kongsgaard til å føles som ditt andre hjem.